Selecteer een pagina

Vandaag gaat mijn blog hier over de wereld voor het eerst zien van uit je eigen ogen. Iedereen die dit leest heeft het allemaal mee gemaakt je eerst dag. Je eerst dag op deze wereld, je eerst dag op je nieuw school je, je eerst dag in je klas, het is een ervaring wat we allemaal hebben mee gemaakt. Tuurlijk iedere voor zich, maar juist daar wil ik een verandering brengen: deel je ervaring met de mensen om je heen. Het is belangrijk dat je deelt met een andere hoe jij kijkt. Zo komen we als samenleving bij elkaar. Afgelopen zondag was ik samen op stap met het boertje van mijn man, hij is pas 12 jaar en ziet bom veel met vragen over het leven. Hij vroeg hoe het is om eigen bedrijf te hebben? En ik zij heel hard super gaaf het leukst vind ik dat ik zo veel mensen ontmoet met allemaal mooi verhalen. Hij kijkt mij aan met grote ogen en een verbaast gezicht. Hij vond het heel fijn om naar mijn ervaring te luisteren wat ik allemaal vertelde. Ik vroeg aan hem wat ik jouw grootst droom? En hij zij dat hij zo graag in het leger wilde werken. Ik zij waar een wil is is een weg. Ik help hem om fit te worden wat hij weer heel leuk vind om dat samen met mij te gaan doen.

Om uitdagen te overwinnen in je leven:

Is belangrijk dat je een doel stelt in je leven en dat je goed om je heen kijkt wat je nodig hebt.

Rond je 12 de leeftijd wil je de wereld beter begrijpen. De stap naar zelfstandigheid ga je aan met open handen. Op je 12 de jaar moet je ook al grote beslissingen maken: bij voorbeeld naar elke middelbare school je gaat. Er komt veel bij kijken waar je zelf op dat moment nog weinig over na denkt.

Op je middelbare school heb je meerdere leerkrachten, meerde vakken die je volgt. Het is een stap dichter bij je droom wat jij ooit wilt worden.

Na dat je klaar bent met je school komt er weer nieuw uitdagen om je pad.

Maar eerst maar kijken dat je je keuzen van je middelbare school goed gemaakt heb? Wat nog genoeg uitdaging met ze mee brengt.

Geschreven door Mariëlle Vermeulen.
Ik heb dyslexie en er kunnen taal fouten hier in staan, accepteer jij zoals ik ben? Ik hoop het wel. De boodschap wat ik in deze blog wil mee geven is tog veel meer belangrijker dan die taal fouten.

Met vriendelijke groet Mariëlle Vermeulen