Selecteer een pagina

Over Mariëlle

Ervaringsdeskundige TOS

TOS staat voor: Taalontwikkelingsstoornis. TOS is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal.

Mariëlle Vermeulen – Haar verhaal

Mariëlle haar ouders waren de gelukkigste op deze aarde toen ze op 26 september 1993 werd geboren. Mariëlle is een vrolijke meid en houd veel van de natuur. Daarnaast is ze erg creatief en sport ze graag. Ook houd ze van reizen en ontdekken, dat ze het liefste samen met mijn vriend doet die haar in alles steunt. Ze is een echte levensgenieter. Een vrolijke, creative, sportieve, positieve, moedige, krachtige en open vrouw die geniet van de kleine dingen in het leven.

“Je heb maar één leven, dus geniet van elke dag.” – Mariëlle Vermeulen

TOS

Marielle heeft ook TOS, een Taal ontwikkeling stoornis. Dit heeft voor veel obstakels gezorgd in haar leven, maar dit hield haar niet tegen om door te gaan, haar dromen achterna.

Haar ouders maakte zicht zorgen toen ze 1,5 a 2 jaar oud was en ze met moeite twee woorden kon uitspreken. Dit vonden ze een mysterie en dus gingen ze naar de huisarts die hen doorstuurde naar het audiologisch centrum. Daar werden er verschillende tests gedaan en kwam er uit dat Mariëlle ESM (ernstige spraak taal moeilijkheden) had, nu heet dat TOS.

Mariëlle kreeg veel logopedie en moest veel oefenen, maar haar hersenen vonden het ontzettend moeilijk om de connectie te maken. Haar vader noemde ze Kos in plaats van Jos en de naam van haar moeder kon ze tot haar 16e niet uitspreken, haar naam is Lidia. Naast spraak was ook lezen en schrijven een grote uitdaging. Dit koste enorm veel moeite en concentratie waardoor ze erg vermoeid was.

“Ik wilde zo graag, maar het lukte niet. Hierdoor ontwikkelde ik boosheid en onbegrip. Ik wilde net zo zijn als alle anderen,” aldus Mariëlle Vermeulen.

Mariëlle geeft hier ook voorlichtingen over. Neem voor meer informatie contact met haar op.

Mariëlle’s missie

Deze vrouw wil de dag voor morgen veranderen. In het denken en kijken naar de wereld, maar vooral naar je zelf. Ben je tevreden over het leven wat jij leeft?

“Deze vraag stelde ik mijzelf vijf jaar geleden; wil ik mijn leven lang in een supermarkt werken? Mij zelf minder waardig voelen? Omdat iedereen zei: ‘jij zit wel goed hier beter lukt jouw toch niet’. Wanner mensen tegen mij zeggen ‘jouw lukt iets niet’ haal ik daar ontzettend veel kracht uit. Want ik kan het wel zei ik altijd in mijn hoofd.”

Zes jaar geleden overleed Mariëlle’s oma. Haar oma had nog een laatste wens voor haar ‘Ooit op een dag vind jij je ideale baan, waar je gelukkig van wordt.’ Met deze wens in haar gedachten ging ze het avontuur aan.

Ervaringsdeskundige

Drie jaar geleden kreeg Mariëlle de kans om bij Kentalis de opleiding tot Ervaringsdeskundige TOS te volgen. Deze opleiding leert jou je beperking om te zetten in jouw kracht. Hier leerde ze dan ook om niet boos te zijn op zichzelf omdat ze TOS heeft, maar het om te zetten in haar kracht.

“Kon ik kritisch naar mezelf kijken? Ik vond het dood eng.. Maar doordat ik deze stap nam en dit gevecht aanging snapte ik mijzelf steeds beter. Natuurlijk moest ik vaak huilen en was ik boos. Maar ik weet nu wie Mariëlle Vermeulen echt is, een sterkte vrouw die zich kwetsbaar durft op te stellen bij een groot publiek. Ik vind het belangrijk om dit te delen omdat ik wil dat we eerlijk naar elkaar kijken en dat begint bij jezelf.”

Inmiddels in Mariëlle klaar met de opleiding als ervaringsdeskundige en mag zij zichzelf Ervaringsdeskundige TOS noemen. Twee jaar geleden kreeg zij een kans die ze nooit zal vergeten; ze mocht aan de slag om dit werk ook daadwerkelijk te gaan doen en haar kennis over zichzelf over te dragen aan andere mensen.

“Ik werd gehoord en andere mensen kunnen mij horen praten. Ik was niet meer dat meisje dat in de supermarkt werkte en die nooit iemand zag. Ik ben een vrouw die de wereld kan veranderen met mijn verhaal.”“Je heb maar één leven, dus geniet van elke dag.”

~ Mariëlle Vermeulen

Contact

Telefoon

M 06-33136484

Email

info@mariellevermeulen.nl

Adres

Zilverschoon 37, 1391 XP, Abcoude