Selecteer een pagina
Mariëlle Vermeulen

”blijf jezelf zo als je bent want je ben goed voor wie je bent”

Was vanochtend al vroeg uit me bed want mijn zusje moest ik naar lowlands beregen mijn wekker ging al om 6:00 het was al jaren geleden dat ik zo vroeg uit me bed moest. Maar tot verbazing ging het erg goed. Ik ging douchen en me klaar maken om in de auto te stappen om daar heen te reiden. Het regen hard maar daar gaat mijn dag niet slecht van worden. Ik was aan het reiden en mijn zusje praat zo met vriendinnen die ook zo in de auto zatten ik was druk bezig met reiden en luisteren naar hun verhalen en probeerde ook soms iets er tussen door te vragen of te zeggen maar het leek wel dat ik meer in me zelf ging praten of ze waren zo in gesprek dat hen hun even niet uit kwam om naar mij te luisteren, gelukkig zij me zusje hey wat bedoel je net te zegen maar was het al lang weer vergeten wat ik wou zeggen. Ik probleem komt wel vaker voor dat betekend niet dat ik me meteen slecht voel omdat ik #TOS heb.!

Had ze uiteindelijk afgezet en ging weer richting huis reiden. Had mijn luisterboek aan gezet en ging rustig naar huis reiden. In me gedachten had ik al plannen gemaakt wat ik vandaag ongeveer wil gaan doen, zat er over na aan het denken.
Soms lijkt het wel dat ik veel beter over onderwerpen kan na denken in de auto als gewoon thuis op een stoel. Wie herkend dit? Laat het me weten.

Dus in de auto terug naar huis, rij over de A1 en de spitsstrook is open? ik dacht waarom is die open het is tog vakantie? Maar blijkt toch achteraf dat het inderdaad spitsuur was😅 wouw daar had ik ook al lang niet meer in gereden zij ik tegen me zelf, ik baalde niet maar dacht er vooral luchtig over na.😊 soms weet ik niet welke woord het beste er bij past dus ik gebruik emoties popjes weet niet dat je die kan zien.

Uiteindelijk dat ik in de file heb gestaan was ik uiteindelijk thuis. Ik had in mijn hoofd wat ik wilde doen ging zitten en pakt een boek om een poging tot lees te gaan doen en ik was bij de eerste pagina en ik voel me zo moe moe in de zin dat mijn lichaam zwaar was dat het lijkt dat mijn energie al op was zonder dat de dag nog moest beginnen. Soms kan het zijn dat ze een dag sneller ook voor je gevoel voorbij is als dat je denkt dat het nog moet beginnen maar als je terug leest of terug kijkt kan je ook zien dat mijn wekker al om 6:00 uur af ging dus dat ik om 11:00 uur al moe ben is misschien ook best wel logisch.

Ik ben nieuw ik ben nieuw in de zin van dat ik steeds meer mijn vermoeidheid accepteer accepteer in de zin van dat ik het zo graag wil snappen waarom ik zo snel moe ben?

Het antwoord dat ik moe ben snap ik nu wel en daarom even een geluk momentje.
Je snap het misschien niet of wel maar het zit hem in auto reiden is voor mij weinig energie,

1. het regende keihard. Dus ik moest beter op letten.

2. Ze gingen lekker praten in de auto wat ik zelf niet kon volgen. Door me #TOS heb ik een vertraagde begrip heb. Met wanner ik iets anders aan het doen ben dan zijn 2 dingen te gelijk doen heel erg lastig maar om in een groep er bij te horen en mee te doen moet je wel net zo snel reageren.

3. De terug weg had ik ook nog file of langzaam verkeer waar iedereen denkt dat die sneller denkt te gaan als op zijn eigen strokje. Wil altijd van de ene naar de andere kant en van de andere naar de ene. Weetje wanner je gewoon op je eigen strook blijf dat er minder file is. Daar ben ik echt in overtuigd.

Wanner ik het zo op schijf snap ik beter waarom ik zo moe ben. En ik denk dat dit niet alleen mij helpt maar ook jouw. Ik hoop het.

Maar hoe doe je dat dan als je zo vermoeid ben en tog nog een hele dag voor je heb staan???

Even rust nemen! Beste optie.
Wat houd rust in?

In mijn geval is dat echt even mijn ogen dicht doen en de vermoeidheid overlaten geven. Hoe moeilijk ik dat ook vond aan het begin hoe makkelijker het nu gaat. Probeer is om gewoon in je bed te liggen en je telefoon echt weg te leggen niet op kijken gewoon echt weg leggen. Zet een timer aan een half uur doe ik meestal maar wat jij fijn vindt als ik je een tip gegeven geen uur want als je dan wakker word dan voel je echt durf. Daar in spreek echt uit ervaring.

Soms is slapen ja heb je eigenlijk wel genoeg geslapen of kom je moeilijk in slaap probeer dan een nutteloze Siri te kijken of een serie die niet zo heel erg veel energie kost maar wel leuk is om naar te kijken. Dat dee ik vandaag ook alleen deze nutteloze Siri wat ik van de vorige dacht. Had mij ook iets mee geven evan de volgende dacht:
Dat sommige mensen alleen maar denken aan een eigen geluk en niet het geluk van een ander.🤔 Ik schrok ik schrok dat sommige mensen dus werkelijk alleen maar denken aan hun eigen geluk, en niet dat je een ander daarmee echt kapot mee kan maken. Ik dacht hier aan en toen dacht ik ga een blog schijven hoe mijn dag er tot nu toe is want ik wil mijn ervaring gevoel en als waar ik zowel tegen aan loop met jouw delen.

Ik wordt pas echt gelukkig wanner andere dat ook zijn. Ik wil deze aarde liever maken en laten zien dat we elkaar nodig hebben om deze wereld beter te maken.

Tip wees gelukkig met wat je heb en straal dat uit.

Maak er een leuke dag van!!!
geschreven door Mariëlle Vermeulen.

Ik ben blij dat ik deze blogs kan schrijven met mijn dicht nou ze zware dyslexie dus in deze blogs kunnen taalfouten in zitten ik kan ze zelf niet zien of verbeteren het gaat vooral om de boodschap ‘t wat er instaat en wat jij d’r uit kan halen dus let alsjeblieft niet op de taalfouten maar wat je er uit kan halen groetjes Marielle PS ik ben blij als je me accepteert zoals ik ben.